Sunday, 11 December 2011

KENAPA LELAKI PERLU BERISTERI

1- isteri boleh jadi alarm pagi-pagi nak pergi kerja.tak der la push card merah je memanjang
2- isteri boleh gosok baju,takder la berkedut seribu baju tu, sedia stokin, takder la stokin color lain-lain sebelah.
3-isteri boleh sedia breakfast, takder la kebulur.kalau tak sempat sangat..milo secawan ok dah
4-isteri boleh masak tengahari..takut nya laki balik mengejut time lunch. takder la membazir makan kat luar.
5-isteri boleh msg dan call bila2 masa tanya'dahsampai belum','balik pukul brape','rindu la','sayang  awak','sayang,rase nak makan apam balik yang kat opis awak tu,tolong beli ya','sayang,ikan dah habis,sayur dah habis,tolong beli ya','bekas bekal tadi tolong bawak balik ya,nanti tertinggal lagi',kalau tak beristeri sapa yg nak msg kita mcm tu.
6-isteri boleh sambut bila pulang kerja.dengan semburan minyak wangi satu rumah bau nya..khas untuk suami tercinta.kalau tak ada isteri tak der sapa pun yang sambut.bau sampah bertimbun kat dapur tak buang ada la.
7-isteri boleh hidang makan malam.lagi suami tak usik nasik lagitu la isteri tak makan tunggu suami. tapi kalau tak der isteri rela lapar hingga pagi.
8-isteri boleh bersihkan tempat tidor...nak nya suami tidor lena.kalau tak dak isteri tempat tidor tu dah jadi tempat makan minum,main game,kalau boleh mandi pun kat situ.
9-isteri boleh tenang kan hati yang panas baran tu, boleh rasa susah senang bersama. takder la nak pendam sorang diri.
10-isteri sentiasa jaga harta suami nya, kalau sensorang sapa nk jaga.
11-isteri sentiasa berdoa bila suaminya dalam kegelapan,dalam kesusahan,dalam kegelisahan,supaya hidup suaminya lebih tenang.kalau takder isteri doa diri sendiri belum tentu.

No comments:

Post a Comment